Izabrano novo rukovodstvo Liberalnog foruma: Dino Majstorović novi izvršni direktor

Udruženje „Liberalni forum – Pokret za slobodno društvo“ u ponedjeljak, 16. 12. 2019. godine održalo je vanrednu sjednicu Skupštine Udruženja na kojoj se razmatralo aktuelno stanje u Udruženje, izabralo novo rukvodstvo na pozicijama: predsjednik skupštine, izvršni direktor, potpredjsednik te član glavnog odbora, te usvojio plan rada za sljedeću 2020. godinu.

Za novog predsjednika Skupštine kao jedini kandidat izabranje Emir Poričanin koji je članovima LF-a izložio plan rada i aktivnostiSkupštine u narednom periodu.

Za izvršnog direktora  izabran je Dino Majstorović. U svom obraćanju članovima LF-a Majstorović je istakao da će prioriteti u njegovom radu biti intenziviranje aktivnosti Udruženja u pogledu kreiranja i predlaganja ideja, politika i rješenja za unapređenje stanja u BiH, jačanja međunarodne saradnje Udruženja, povećanja broja članova te kvalitetnijeg brendiranja u bh. javnosti.



S obzirom da je Majstorović do sada obnašao funkciju potpredsjednika Udruženja, za novog potpredsjednika izabran je Dženan Smajić. Također,  za člana Glavnog odbora Udruženja Skupština je izabrala Adisa Muhovića. 

Skupština Udruženja ocijenila je pozitivnim rad u 2019. godini, te u 2020. kao ključne ciljeve odredila intenziviranje aktivnosti organizacije i povećanje broja članova.


O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *