Liberty Camp 2015.: Koncept slobode u politici i eknomiji

Liberalni forum je u saradnji s Friedrich Naumann Stiftungom organizovao seminar pod nazivom “Liberty Camp” čija je tema bila “Koncept slobode u politici i eknomiji”. Seminar se održavao u Konjicu, u Garden City Hotel & Resort, između 31. 8. i 2. 9. 2015. godine.

Seminar je uvodnim izlaganjem u subotu ujutro otvorio Adnan Huskić, projektkoordinator Friedrich Naumman Stiftunga u BiH.

Potom je predavanja na temu “Ekonomija 101 – ekonomska situacija i reformska agenda” održao Admir Čavalić, ekonomist i direktor Udruženja “Multi”, nakon čega je upriličena diskusija između učesnika seminara.

U popodnevnim satima dva uzastopna predavanja održao je Danijal Hadžović, novinar i izvrši direktor Liberalnog foruma, na teme “Liberalizam: Pobjednička ideja 20. i pokretačka snaga 21. stoljeća” te “Zemlja koja je prespavala pad Berlinskog zida”. I nakon ovih predavanja uslijedila je diskusija među učesnicima seminara.

Prvi dan seminara u predvečernjim satima je okončan projekcijom dokumentarnog filma.

U nedjelju, 2. 9. 2015. predavanje na temu “Liberalnog pristupa klimatskim promjenama” održao je Ivan Despotović iz Friedrich Naumann Stiftunga.

Nakon diskusije o navedenom predavanju, za učesnike seminara organizovana je radionica.

Seminar je zatvoren završnim riječima svih učesnika seminara u kojima su iznijeli svoje stavove kako o samom seminaru, tako i o temema i idejama kojima smo se na njemu bavili.

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *