O nama

Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Osnovan na proljeće 2015. godine od strane grupe entuzijasta, za nepune tri godine postojanja prerasta u respektabilnu organizaciju koja svoje djelovanje zasniva na jasno izraženim principima i vrijednostima. Liberalni forum postao je partner međunarodnih i domaćih organizacija koje slave slobodu i podržavaju razvoj tržišne ekonomije. Kao organzacija, Forum je članica Atlas Mreže te Državne radne grupe za monitoring reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini te partner Europskim studentima za slobodu, fondaciji Friedrich Naumann, Fondaciji za ekonomsku edukaciju FEE i brojnim drugim.

Rad Liberalnog foruma zasniva se na tri programska područja. Kroz program edukacije nude se različiti edukativni sadržaji sa ciljem širenja ideje liberalizma i slobodnoga tržišta različitim ciljnim skupinama. Program istraživanja bavi se aktualnim temama u oblasti društvenih nauka, različitih politika i ekonomiji, a kroz promociju dijaloga komuniciraju se univerzalne vrijednosti argumentirane kritičke disksuije u javnom prostoru. Liberalni forum nastoji koristiti digitalne medije i društvene mreže u svojim naporima da širi svoju misiju i djelovanja kominirajući tako jedinstvenu mješavnu akademskog, društveno odgovornog i angažiranog rada prožetog savremenom tehnologijom kreirajući vlastiti prepoznatljivi potpis.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *