Liberalizam ili socijaldemokratija: U kojoj ideji je spas za BiH?

U 2017. i 2018. godini, Liberalni forum realizira projekt “Jačanje slobode dijalogom” podržan od strane Atlas mreže. Projekt će se realizirati kroz organizaciju pet debata na različite filozofsko-pravne, ekonomske, političke i praktične teme u kontekstu analiziranja pro-tržišnih rješenja, njihovih implikacija i kritike.

Cilj debata je pružiti zainteresiranim građankama i građanima Bosne i Hercegovine uvid u liberalni pogled na goruće probleme i pitanja razvoja naše zemlje uz istodobnu kritiku takvih pogleda kako bi posjetioci debata mogli objektivno donositit svoj sud. Debate će biti organizirane u pet gradova u Bosni i Hercegovini te će njhovi snimci biti dostupni putem online kanala Liberalnog foruma.

Prva debata bit će održana u Tuzli, dana 27.09.2017. sa početkom u 18,00 sati u prostorijama Hotela Tehnograd u Tuzli, Žarka Vukovića bb.

Tema:
Liberalizam ili socijaldemokratija: u kojoj ideji je spas za BiH?

Učesnici:
dr.sc. Dženeta Omerdić, vanredna profesorica Pravnog Fakulteta u Tuzli
dr.sc. Damir Arsenijević, vanredni profesor Filozofskoh fakulteta u Tuzli
mr.sc. Admir Čavalić, asistent na Ekonomskom fakultetu u Tuzli
Danijal Hadžović, izvršni direktor Liberalnog Foruma

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *