LF s ponosom najavljuje: Misesov “Liberalizam” uskoro u prodaji

Nakon uspješno provedene crowdfunding kampanje, Liberalni forum vas s ponosom obavještava da je djelo “Liberalizam” Ludwiga von Misesa prevedeno na jezike južnoslavenskih naroda te da privodimo kraju i posljednje aktivnosti neophodne za izdavanje ovog djela.

Nakon prilično uspješne crowdfunding kampanje gdje su prijatelji liberalni misli pomogli prikupiti sredstva za izdavanje, Liberalni forum će po prvi put na našem jeziku objaviti “Liberalizam” Ludwiga von Misesa. “Liberalizam” je čuveno napisano u odbranu slobodnog društva, te jedno od posljednih djela stare liberalne škole iz kojeg možemo mnogo toga naučiti o liberalnoj ideologiji. Ova knjiga već 90 godina smatra se jednim od najvažnijih liberalnih testamenata za slobodarske pokrete širem svijeta. Ipak, o intelektualnoj klimi koja vlada u zemljama bivše Jugoslavije slikovito svjedoči činjenica da ni gotovo 3 decenije nakon sloma komunizma ova knjiga još uvijek nije prevedena ni na jedan od južnoslavenskih jezika. Mi smo odlučni da greške prošlih generacija polako ispravljamo.

Obavještavamo javnost da će se knjiga u prodaji naći tokom mjeseca februara, dok će već krajem ovog mjeseca biti dostupna u online izdanju. Svi koji to budu željeli svoj primjerak knjige moći će naručiti kod našeg Udruženja.

Misesov “Liberalizam” jedan je u nizu projekata i aktivnosti koje će Liberalni forum u cilju jačanja i promocije liberalne ideje u Bosni i Hercegovini realizovati ove godine.

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *