Otvorene prijave za Školu objektivizma u Bosni i Hercegovini

Liberalni forum u saradnji sa Ayn Rand Insitutom iz Kalifornije i Balkanskim objektivističkim centrom, organizuje drugu Školu objektivizma “Ko je John Galt?” u Bosni i Hercegovini. Program se sastoji od osam predavanja koja obuhvataju osnove filozofije, objektivizma kao filozofskog pravca i uticaja objektivizma na savremene tokove, te kako mladi ljudi mogu primjeniti ovu filozofiju na lični razvoj i uspjeh u svojoj karijeri. Program traži mlade, aktivne ljude koji su željni novih znanja iz oblasti filozofije, društva, ekonomije i politike. Ovaj program se prvi put realizovao u Tuzli, a prethodno je uspješno realizovan u Srbiji i Makedoniji.

Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekst filozofije objektivizma. Filozofiju objektivizma prva je postavila američka autorica ruskog porijekla, Ayn Rand sredinom XX vijeka, definišući je kao filozofiju razuma, odnosno “filozofiju za život na Zemlji”. Objektivizam, koji naglašava primat logike i razuma, postao je popularan široj publici putem romana Ayn Rand i do današnjih dana pokazao se kao veoma uticajan. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od preduzetnika, umetnika, do najistaknutijih političara.

Program obuhvata predavanja, kao i kreativne sesije koje uključuju filmske projekcije i čitalačke sekcije gde će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Program je naročito koristan za one koji žele da ispitaju različite tradicije političke filozofije liberalizma, kao i za one koji žele bolje da razumiju društvene i političke procese i ishode u Bosni i Hercegovini, regionu i u svijetu.

Svi polaznici Škole objektivizma – “Ko je John Galt?” na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz biblioteke, preporuku za posjete značajnim konferencijama u Evropi i SAD, i certifikat o uspješnom pohađanju.

Prijave su otvorene do 06. aprila 2018. godine do 18:00 sati. Nakon zatvaranja prijava svi kandidati koji su uspješno prošli selekciju biće kontaktirani od strane orgaizatora. Za više informacija možete nam se obratiti putem maila na adresi: info@liberalniforum.com ili putem telefona +387 65 150 188.

Sretno!

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *