Poduzetništvo i sloboda u glavnom gradu BiH: Na konferenciji u Sarajevu govore bivši premijeri, ekonomisti, poduzetnici…

U organizaciji Balkan Liberty Networka i uz podršku fondacije Atlas iz SAD-a, na Ekonomskom fakultetu Sarajevu od 7. do 9. decembra 2018. održat će se konferencija pod nazivom  „Poduzetništvo i sloboda“. Cilj ovog događaja je promocija i razvijanje pozitivnog brendiranja ekonomske saradnje između zemalja u regiji, tržišne integracije i  preduzetništva, kao i povezivanja ljudi koji teže uspostavi pomirenog, prosperitetnog i naprednog regiona kao dijela jedinstvene porodice evropskih naroda u budućnosti kojoj se nadamo.

Konferenciju će otvoriti bivši predsjednik Vlade Srbije Zoran Živković,  uvodnim predavanjem na temu „Punoljetstvo 5. oktobra: Političke i ekonomske lekcije za region“. Pored gospodina Živkovića na trodnevnoj konferenciji će govoriti ugledni ekonomisti , poduzetnici, novinari i aktivisti iz čitavog regiona poput Velimira Šonja, Slaviše Tasića, Edina Mehića, Ante Domazeta i mnogih drugih.

Trodnevni događaj koji će se održati u Sarajevu, okupit će oko 100 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i partnerskih zemalja. Sama konferencija će se bazirati na panelima i predavanjima posvećenim ekonomskim i političkim pitanjima vezanim za preduzetništvo i tržišnu integraciju regiona, uključujući regulatorne politike, zakonodavna pitanja, statistike, ljudsku slobodu i nove tehnologije.

 Balkan Liberty Network naziv je krovne asocijacije balkanskih istraživačkih organizacija, think tankova i studentskih grupa koje će se u Sarajevo prvi put okupiti kako bi  u akademskoj atmosferi razgovarale o poduzetništvu i slobodi u našem regionu. 

BLN čine sljedeće organizacije: The Lucha Institute (Crna Gora), CEA (Hrvatska), Ohrid Institute (Makedonija), Multi (Bosna i Hercegovina) te Liberalni forum (Bosna i Hercegovine) koji je i domaćin i organizator prve konferencije Balkan Liberty Networka.


Kompletnu agendu konferencije Vam donosimo u prilogu, a više informacija o samoj konferenciji možete pronaći i na: https://www.balkanliberty.org/, ili na broj: 387 61 310-177

 

Srdačan pozdrav,
Organizacioni odbor konferencije „Poduzetništvo i sloboda“

Mjesta je ostalo još malo, stoga zainteresirane pozivamo da se registruju.

Vidimo se 7. decembra u Sarajevu.

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *