Novi izborni zakon: Rješenje ili blokada BiH

U srijedu, 7.2.2018. godine Liberalni forum je održao javnu raspravu na temu “Novi izborni zakon: rješenje ili blokada BiH?”, u kojoj su učestvovali Emir Suljagić, predsjednik Političkog savjeta građanskog saveza, politički analitičar i publicist, Senad Šepić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Nezavisnog bloka i Tvrtko Milović, direktor Dnevnik.ba i politički analitičar. Debatu je moderirao predsjednik Liberalnog foruma Danijal Hadžović.

Raspravi su, uz mnogobrojne goste, prisustvovali i Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, zastupnica u Parlamentu BiH Maja Gasal-Vražalica, Nj.E. Ivan del Vecchio, ambasador Hrvatske u Bosni i Hercegovini, predstavnici Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Austrijske ambasade u BiH, Holandske ambasade u Bosni i Hercegovini, predstavnici Koalicije “Pod lupom”, te gospodin Dervo Sejdic.

U nastavku pogledajte snimak debate.

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *