Konkurs za pohađanje prve Škole praktičnog liberalizma

Individualna sloboda svakodnevno je napadnuta od strane različitih autoritarnih i autokratskih politika, ideologija i strategija. Opći izbori su u desetom mjesecu 2018. godine, a Bosna i Hercegovina stagnira u razvoju, kako ekonomskom, tako političkom i društvenom. Prostor za diskusiju i razvoj novih ideja je skučen. Ideje slobode nikada nam nisu bile potrebnije niti važnije. Nikada nisu bile ni dostupnije. Podržan od strane američke Atlas mreže, i u partnerstvu sa Fondacijom Friedrich Naumann, Liberalni forum pokreće prvu

ŠKOLU PRAKTIČNOG LIBERALIZMA

Škola je usmjerena na studente primarno društvenih nauka, ali i ostale zainteresirane mlade sa ciljem širenja ideja individualnih sloboda i slobodnog tržišta ali i razvoja vještina neophodnih za jačanje tih ideja na prostoru naše zemlje. Jednosemestralni trening program okupit će 25 pojedinaca iz Bosne i Hercegovine u istraživanju praktičnog pristupa liberalnim idejama i njihovoj primjeni na probleme koji suočavaju ovu zemlju. Kroz šest predavanja, zadatke i posebni trening, izučavat će se historija i teorija političkog i ekonomskog liberalizma, tehnološke, društvene i poslovne teme, kao i metodi aktivizma. Kreirat ćemo prostor za istraživanje, učenje, napredak i dijalog.

KONKURS ZA POHAĐANJE PRVE ŠKOLE PRAKTIČNOG LIBERALIZMA

Ako ste student ili osoba mlađa od trideset godina te živite ili boravite u Bosni i Hercegovini, zanima vas filozofija, ekonomija, pravo ili jednostavno volite razgovarati o novim idejama i istraživati svoj pogled na svijet, dobrodošli ste na Školu.

Rad u Školi bit će intenzivan i zahtjevat će puni angažman studenta te je neophodno da budete dostupni i omogućite sebi prisustvo svakom predavanju.

Konkurs za pohađanje škole obuhvata nekoliko kratkih pitanja o vama, vašim interesovanjima i dosadašnjem iskustvu. Prijave su otvorene do 05.03.2018. godine. Škola će se održavati u Sarajevu. Troškove smještaja i prijevoza do Sarajeva snose sami učesnici. Najuspješniji kandidati bit će pozvani na intervju.

PRIJAVI SE

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *