Škola praktičnog liberalizma počela sa radom!

Jučer je u prostorijama Networksa upriličeno svečano otvaranje Škole praktičnog liberalizma. Ovaj, zasigurno jedan od najvažnijih projekata Liberalnog Foruma, za cilj ima sveobuhvatnu edukaciju mladih i talentiranih ljudi o individalnim slobodama i slobodnom tržištu, kao i praktično osnaživanje njihovih kapaciteta i vještina neophodnih za dalje širenje liberalnih ideja u društvu.

Kroz šest predavanja, zadatke i posebni trening, izučavat će se historija i teorija političkog i ekonomskog liberalizma, tehnološke, društvene i poslovne teme, kao i metodi aktivizma. Cilj je da se polaznicima kroz interaktivna predavanja, rasprave, radionice i proučavanje relevantne literature ponudi jedna koherentna slika liberalizma u svim njegovim dimenzijama, bilo da se radi o ekonomskoj, društvenoj ili konstitucionalnoj sferi.

Nakon zvaničnog početka Škole održano je prvo predavanje na temu „Nastanak, historija i dostignuća liberalizma“, gdje je predstavljen razvoj liberalne misli i prakse od Kanta i Locka pa sve do danas, kao i način na koji su liberalne ideje oblikovale svijet u kojem danas živimo.

Prvo predavanje je održao predsjednik Liberalnog foruma Danijal Hadžović. Već nakon prvog susreta i druženja, možemo reći da smo ponosni na selekciju naših kandidata koji su pokazali zavidan nivo znanja i entuzijazma u vezi sa idejama koje zastupamo. Projekt se nastavlja i narednih sedmica kroz predavanja, studijske posjete i radionice. Sigurni smo da će kvalitet koji su polaznici pokazali već na prvom predavanju, zasigurno biti unaprijeđen na svakom narednom.

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *