Konferencija: Budućnost javnih i državnih preduzeća u BiH

Liberalni forum 7. novembra s početkom od 10:00 sati u Sarajevu organizuje konferenciju na temu javnih kompanija u BiH. Na konferenciji će se govoriti o trenutnom stanju javnih kompanija, kao i mogućim rješenjima za njihovo unaprjeđenje. Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete našoj konferenciji.

AGENDA

09:30 – 09:55 Dolazak i registracija učesnika

10:00 – 11:00 I panel: Koliko nas koštaju državna preduzeća?

– Bobana Čegar (MMF)
– Aziz Šunje, član Vijeća savjetnika Vlade FBiH

10:30 – 11:00 Diskusija
11:00 – 11:30 Pauza

11:30 – 12: 15 II panel: Rješenja za unapređenje poslovanja državnih preduzeća?

– Muris Čičić, ekonomist
– Anto Domazet, ekonomist
– Aida Soko, savjetnica Premijera FBiH

12:15 – 12: 45 Diskusija

Moderator: Danijal Hadžović, predsjednik Liberalnog foruma

Ova konferencija realizuje se kroz ACTION SEE projekat koji provodi Metamorphosis fondacija za internet i društvo, u partnerstvu sa Westminster fondacijom za demokratiju iz Velike Britanije, CRTA – Centrom za istraživanje, transparentnost i odgovornost iz Srbije, Udruženjem građana Zašto ne? iz Bosne i Hercegovine, Centrom za demokratsku tranziciju iz Crne Gore, Open Data Kosovo sa Kosova i Levizja Mjaft! iz Albanije, uz finansijsku podršku Evropske unije.

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *