Prijavite se na prvu Školu ekonomskog novinarstva

Liberalni forum poziva mlade novinare i studente iz cijele BiH da se prijave za besplatnu školu ekonomskog novinarstva koja traje od 20. oktobra do kraja decembra 2021..

Polaznici Škole imat će priliku da od predavača, iskusnih novinara i ekonomista, dobiju najvažnija i neophodna znanja koja su potrebna za bavljenje ekonomskim novinarstvom.

Teme ovogodišnje škole uključivat će: Osnove ekonomskog novinarstva, Osnove makroekonomije, Finansijski sistem BiH, Ekonomski mitovi i kako ih se osloboditi u novinarskom radu, Metode ekonomskog izvještavanja za televiziju, Fact-checking u ekonomskom novinarstvu, Slobodno tržište, prednosti, ograničenja i uloga države, Državne firme u BiH – kako mediji mogu doprinijeti efikasnijem upravljanju i suzbijanju stranačke kontrole i Novinarsko pero kao sredstvo ekonomske revolucije u društvu.

Predavači na ovogodišnjoj Školi će biti ekonomisti: Aziz Šunje, Faruk Hadžić, Admir Čavalić, Damir Bećirović, Adnan Muminović, Slaviša Tasić, te novinari Danijal Hadžović, Ivana Pavlović i Svjetlana Tadić Šurlan.

Ekonomski novinari su rijetki i traženi, a dobri ekonomski novinari imaju veliku šansu da naprave uspješnu karijeru u medijima. Naučit ćete kako da ekonomski tekstovi i prilozi budu stručni, a zanimljivi.

Predavanja će biti održavana online, te će polaznici i van Sarajeva biti u mogućnosti da je pohađaju.

Cjelokupne troškove za polaznike pokriva naš partner Atlas Network iz SAD.

Prijave traju do 17. oktobra.

Zainteresirani kandidati prijave mogu poslati preko linka.
O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *