Ekonomska olimpijada 2022: 50 škola u borbi za ekonomskog šampiona BiH

Druga po redu “Ekonomska olimpijada” u BiH počela je s realizacijom. Priprema za prvi (Opći) krug takmičenja traje od 10.03. – 08.04.. Na ovodišnjoj ekonomskoj olimpijadi učestvuje pedesetak škola iz cijele BiH, kao i takmičari koji su samostalno prijavili učešće na takmičenje.

“Ekonomska olimpijada” je međunarodno takmičenje iz ekonomije namijenjeno učenicma srednjih škola.

Učenici srednjih škola u BiH prolaze edukaciju, nakon koje će pristupiti takmičenju. Takmičenje je podijeljeno u tri kruga takmičenja: državni, regionalni i završni.

U prvom, državnom krugu svi učenici koji na pismenom testu osvoje potrebnih 18 od ukupno 25 bodova plasirat će se u regionalnu rundu.

U regionalnoj rundu, najboljih 5 učenika iz svake regije (ukupno 25) plasirat će se u finalnu rundu koja će u augustu biti održana u Sarajevu.

Prošlogodišnji pobjednik “Ekonomske olimpijade” bila je Ilma Hodžić, učenica Srednjoškolskog centra Vogošća.

Pored pobjednika, ove godine će biti dodijeljena priznanja za najbolje plasirane škole na “Ekonomskoj olimpijadi”.  Najbolje 5 plasiranih učenika predstavljat će BiH na međunarodnoj Ekonomskoj olimpijadi koja će se u septembru održati u Pragu.

Za pobjednika takmičenja SSST osigurava četvorogodišnju stipendiju u iznosu od 40.000 KM.

Organizator projekta “Ekonomska olimpijada” je Liberalni forum u partnerstvu sa Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology – SSST.

Svim učesnicima želimo sretnu i uspješnu realizaciju prvog kruga “Ekonomske olimpijade” 2022.

OPĆI KRUG EKONOMSKA OLIMPIJADA 2022.

 

Organizatori i partneri projekta:

Liberalni forum – Pokret za slobodno društvo

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology – SSST

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *