Druga gimnazija najuspješnija škola prvog kruga Ekonomske olimpijade 2022.

U ponedjeljak, 11. 04. 2022. godine održana je prva runda “Ekonomske olimpijade” u BiH.

Pored najboljih učenika, ove godine dodijelit će se nagrade i najuspješnijim školama na Ekonomskoj olimpijadi.

U regionalnoj rundi Ekonomske olimpijadi svoje predstavnike imat će ukupno 34 škole.

Svaka škola za plasman u regionalnu rundu dobija po 10 bodova.

Za svakog takmičara koji se plasirao u regionalnu rundu škola dobija još po dva boda ukoliko je kandidat osvojio 20 ili više bodova, te po 1 bod ukoliko je takmičar osvojio manje od 20, a 15 ili više bodova (koliko je potrebno za prolazak).

Nakon prvog kruga takmičenja, najuspješnija je bila Druga gimnazija Sarajevo sa ukupno 26 bodova. Na drugom mjestu sa 22 boda je Srednja ekonomska škola Sarajevo, a na trećem JU Mještovita srednja škola “Kalesija”.

Naravno, ovo je samo manji dio bodova koje škole mogu osvojiti tokom takmičenja. U regionalnoj rundi, svaka škola koja bude dala finalistu (ukupno 20 takmičara), dobit će 20 bodova, a za svakog učenika koji se plasira u finale dobit će dodatnih 5 bodova.

Kompletnu rang listu škola možete preuzeti na linku.

 

Organizatori i partneri projekta
Liberalni Forum
SSST – Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology

 

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *