Druga gimnazija i SES iz Sarajeva sa po 6 takmičara nastupaju u finalu Ekonomske olimpijade BiH

Nakon testiranja u polufinalnoj rundi, ukupno 20 učenika plasiralo se u finale Ekonomske olimpijade u BiH. Svoje predstavnike u finalu ukupno će imati 8 škola, te jedna kandidatkinja koja nastupa samostalno.

Najviše predstavnika u finalu, po šest, imat će Druga gimnazija u Sarajevu i Srednja ekonomska škola Sarajevo. Srednjoškolski centar Vogošća u finalu će imati dvije predstavnice, a po jednog predstavnika imat će Mješovita srednja škola “Kalesija”, Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla, JU Srednja Škola Stolac, Srednja škola “Ivan Goran Kovačić” iz Kiseljaka te Srednja škola “fra Slavka Barbarića” iz Čitluka.

Za plasman u finale takmičenja svaka škola osvojila je 20 bodova, a za svakog takmičara koji je izborio plasman u finalu još dodatnih pet bodova. U drugom krugu takmičenja, Druga gimnazija Sarajevo i Srednja ekonomska škola Sarajevo podijelile su prvo mjesto sa po 50 osvojenih bodova.

U ukupnom poretku na prvom mjestu je Druga gimnazija Sarajevo sa 76 bodova, ispred Srednje ekonomske škole Sarajevo koja ima 72 boda. Na trećem mjestu je Srednjoškolski centar Vogošća sa 45 bodova. Ukupni poredak škola možete preuzeti ovdje.

 

 

 

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *