Nikola Obradović najuspješniji predstavnik BiH na međunarodnoj Ekonomskoj olimpijadi

Bosna i Hercegovina ove godine je po drugi put učestvoala na međunarodnoj Ekonomskoj olimpijadi koja se od 6. do 9. septembra održavala u Budimpešti, glavnom gradu Republike Mađarske.

Našu zemlju na ovodišnjoj Ekonomskoj olimpijadi predstavljali su Ilma Hodžić iz Mješovite srednje škole Vogošća, Roko Rosić i Nikola Obradović iz Druge gimnazije Sarajevo te Haris Ibrišagić i Ardan Bečić iz Srednje ekonomske škole.

Nažalost, u poretku zemalja Bosna i Hercegovina bila je najlošije plasirana država na ovogodišnjoj Ekonomskoj olimpijadi.

Od ukupno 35 finalista na ovogodišnjoj EO, najbolje plasiran takmičar iz BiH je Nikola Obradović, koji je zauzeo 28. mjesto. Ilma Hodžić bila je 31., Adnan Bečić 32., Hari Ibrišagić 33, a Roko Rosić 34.

Pobjednica ovogodišnje međunarodne Ekonomske olimpijade je Kinga Gruzska iz Poljske. Drugo mjesto osvojio je Alkis Toutziaridis iz Grčke, a treće Jan  Serwach-Głombski također iz Poljske.

Sljedeće godine finale međunarodne Ekonomske olimpijade bit će održano u Bratislavu, glavnom gradu Slovačke.

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *