Sve spremno za drugi krug takmičenja Ekonomske olimpijade

U petak, 26. 5. te ponedjeljak 29. 5. 2023. održat će se drugi krug takmičenja na ovogodišnjoj  BH Ekonomskoj olimpijadi.

Dvadeset učenika koji ostvare najbolji rezultat u ovom dijelu takmičenja plasirat će se u veliko finale BH Ekonomske olimpijade.

Ispred Uprave Fakulteta, učesnicima se za regionalni krug takmičenja, prvo se obratio prodekan za međunarodnu saradnju – doc. dr. Emir Kurtić, koji je srdačnom dobrodošlicom pozdravio sve prisutne učesnike, istaknuvši važnost međusobnog partnerstva s ciljem poticanja mladih na proaktivan pristup učenju iz oblasti biznisa i ekonomije.
Predavači na pripremama za regionalni krug takmičenja bili su prof. dr. Kasim Tatić, doc. dr. Tea Mioković-Polić i doc. dr. Amra Kožo.
Nadamo se da su predavanja bila od koristi za takmičare te da će naučene lekcije biti primjenjive ne samo na testovima, već kasnije u životu.

5 najuspješnijih takmičara u finalu Ekonomske olimpijade će imati priliku da predstavlja BiH na međunarodnom finalu u Bratislavi, gdje će odmjeriti znanje sa vršnjacima iz još 15 zemalja 💡

Svim takmičarima želimo mnogo sreće i uspjeha u narednom, regionalnom krugu takmičenja.

 

 

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *