Finale bh. Ekonomske olimpijade 3. jula u Sarajevu

Bh. finale Ekonomske olipijade će se odžati 3. jula 2023. na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na kojem će biti proglašen pobjednik, najbolja škola te 5 najboljih bh. takmičara koji će imati priliku da predstavljaju BiH na međunarodnom finalu u Bratislavi  i odmjere znanje sa vršnjacima iz 15 zemalja. U finale bh. Ekonomske olimpijade plasiralo se 17 srednjoškolaca iz BiH koji će proći pismeni i usmeni dio testiranja.

Ekonomska olimpijada, međunarodno takmičenje iz oblasti ekonomije i finansija se uspješno relizira od 2021. godine u Bosni i Hercegovini. Kroz takmičenje u BiH je prošlo 1.500 srednjoškolaca iz 54 srednje škole.

Na 3. Ekonomskoj olimpijadi, učešće je prijavilo preko 500 takmičara iz 49 srednjih škola.

Uspješno je završen i drugi (regionalni) krug 3. Ekonomske olimpijade. Na online testiranje znanja izašlo je 136 takmičara iz 39 srednjih škola, a svaki takmičar je dobio 20 različitih pitanja. Kako bi osigurali šansu da ostvare plasman na bh. finalu, takmičari su morali da odgovore na min 14 pitanja tačno, što je uspješno uradilo 17 takmičara iz 12 srednjih škola, koji su time direktno postali finalisti 3. Ekonomske olimpijade.

 

 

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *