Emina Hodžić pobjednica Ekonomske olimpijade 2023.

U ponedjeljak, 03. 07. 2023. na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu  održano je finale bh. Ekonomske olimpijade 2023.

Pobjednica ovogodišnjeg takmičenja je Emina Hodžić, učenica prvog razreda Srednje mješovite škole “Zijad Dizdarević” iz Fojnice.

Drugo mjesto osvojila je Sara Čengića, a treće Lana Komšića, učenice 3. razreda Druge gimnazije u Sarajevu.
Na međunarodnom takmičenju u Bratislavi, Slovačkoj, pored tri prvoplasirane učenice, BiH će još predstavljati i Asad Grabovica, učenik 4. razreda Richmond Park International Secondary School u Sarajevu i Sead Gakić, učenik 3. razred, JU Srednja škola “Konjic”.

U poretku škola, pobjednik ovogodišnje Ekonomske olimpijade je Druga Gimnazija Sarajevo.
Na Ekonomskoj olimpijadi 2023. učešće je uzelo više od 500 učenika i 49 škola s prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Poželimo našim predstavnicima da ove godine u Slovačkoj ostvare što bolji plasman i dostojno predstave našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našem višem asistentu Anesu Hrnjiću koordinatoru ispred našeg Fakulteta i Aidi Hasanagić ispred Liberalnog foruma i Ekonomske olimpijade na koordinaciji i odličnoj saradnji prethodnih mjeseci. Također, zahvalnost dugujemo i članovima stručne komisije: prof. dr. Azri Hadžiahmetović, prof. dr. Azizu Šunji i prodekanu za nastavu prof. dr. Eldinu Mehiću koji su ocjenjivali finaliste.

✅ Sponzori ovogodišnjeg takmičenja bili su: Vlada Kantona Sarajevo i Lider Mikrokreditna fondacija, dok su medijski pokrovitelji: Poslovne novine, Radio M i
N1 Bosna i Hercegovina. Hvala.
O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *