Događaji

feb
7
sri
Za i protiv novih izbornih rješenja @ Hotel Holiday
feb 7 @ 18:00 – 20:00
Za i protiv novih izbornih rješenja @ Hotel Holiday

U 2017. i 2018. godini, Liberalni Forum realizira projekt “Jačanje slobode dijalogom” podržan od strane Atlas mreže. Cilj projekta je kroz različite događaje pružiti zainteresiranim građankama i građanima Bosne i Hercegovine uvid u različite poglede na goruće probleme i pitanja razvoja naše zemlje uz istodobnu kritiku takvih pogleda kako bi posjetioci mogli objektivno donositi svoj sud.

Prepoznajući temu izmjena i dopuna Izbornog Zakona kao jedne od najvažnijih tema o kojima će se u Parlamentarnoj Skupštini raspravljati u prvoj polovini ove godine, organiziramo javnu tribinu “Za i protiv novih izbornih rješenja”. Tribina će se održati u Sarajevu, u srijedu, 07.02.2017. godine sa početkom u 18,00 sati u Hotelu Holliday. Učesnici tribine bit će predstavnici političkih partija predlagača te elevantni eksperti.

Molimo da svoj dolazak potvrdite registracijom na: https://goo.gl/Uwnsdo

feb
27
uto
Promocija knjige “Liberalizam” @ Hotel Holiday Sarajevo
feb 27 @ 18:00 – 19:30
Promocija knjige "Liberalizam" @ Hotel Holiday Sarajevo | Sarajevo | Federacija Bosne i Hercegovine | Bosna i Hercegovina

Nakon prilično uspješne crowdfunding kampanje gdje su prijatelji liberalni misli pomogli prikupiti sredstva za izdavanje, Liberalni forum će po prvi put na našem jeziku objaviti “Liberalizam” Ludwiga von Misesa. “Liberalizam” je čuveno napisano u odbranu slobodnog društva, te jedno od posljednih djela stare liberalne škole iz kojeg možemo mnogo toga naučiti o liberalnoj ideologiji. Ova knjiga već 90 godina smatra se jednim od najvažnijih liberalnih testamenata za slobodarske pokrete širem svijeta. Ipak, o intelektualnoj klimi koja vlada u zemljama bivše Jugoslavije slikovito svjedoči činjenica da ni gotovo 3 decenije nakon sloma komunizma ova knjiga još uvijek nije prevedena ni na jedan od južnoslavenskih jezika. Mi smo odlučni da greške prošlih generacija polako ispravljamo.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 27.02.2018. godine u 18 sati u hotelu “Holiday” Sarajevo na promociji prvog izdanja knjige “Liberalizam” Ludwiga von Misesa na južnoslovenskim prostorima!

Knjigu će biti moguće kupiti po promotivnim cijenama na samoj promociji te će se nakon iste naći u prodaji putem web stranice Liberalnog Foruma. Sarajevo će biti prvi grad domaćin promocije nakon čega “Liberalizam” putuje na mini turneju u regionu gdje ćemo, osim nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, posjetiti Srbiju, Crnu Goru i druge zemlje.

Prevod, adaptaciju i predgovor prvom izdanju na našem jeziku djelo je Danijala Hadžovića, predsjednika Liberalnog Foruma. Darjan Minov, izvršni direktor LF zadužen je za dizajn dok knjigu štampa Off Set d.o.o. iz Tuzle. Tim LF zahvaljuje se svim donatorima i saradnicima na projektu koji su dali svoj doprinos da ova knjiga ugleda svjetlo dana.