Adnan Huskić: Sve je Dejton kriv, je li Bakire?

Kaže Bakir Izetbegović da je Dejton kriv što se onim koji napuštaju BiH ne može ponuditi bolja država “jer ih privlače dobro organizovani sistemi, gradovi, države u kojima lako dobiju posao, imaju sigurnost, izvijesnu budućnost”.
Dejton je, naravno, kriv i građanima Srbije i Kosova, koji već decenijama napuštaju svoje države.
Dejton, a ne tranzicijska politička kamarila i kleptomani u vlasti, koji su sve podredili sveopštoj pljački javnog i presipanju u privatne džepove, ne bi li se došlo i do Bentleya.
Kriv je Dejton, a ne nesposobna, dvolična i nepotistična vlast, koja dolmi samo svoje, ostavljajući sve ostale na cjedilu.
Kriv je Dejton, a ne vlast koja je do temelja razorila obrazovni, zdravstveni i sistem socijalne zaštite, uzurpirala pravosuđe i javnu administraciju, suspendovala princip pravde i jednakosti pred zakonom.
Kriv je Dejton, a ne vlast bez vizije i ideje kako dalje, koja jedini spas nalazi u vraćanju u rat, u sukobu, u eskalaciji.
Kriv je Dejton za slučajeve Memić i Dragićević, za privatizacijsku pljačku, za beznađe u kojem se nalazimo.
Kriv je taj Dejton i za lošu diplomatsku mrežu, koja je popunjena djecom, daidžićima, amidžićima, poslušnicima.
Kriv je Dejton i za namete i parafiskalna davanja, opterećenja na rad, silne jebene inspekcije koje privatnim firmama lijepe kazne za neizvješeno radno vrijeme ili neizvješen znak zabranjenog pušenja. I to što nismo oaza za strane investicije.
Sve je Dejton kriv, je li Bakire?
O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *