Prvi (opći) krug takmičenja Ekonomska olimpijada, uspješno završen

3. Ekonomska olimpijada u BiH organizirala je tesiranje znanja preko 500 prijavljenih takmičara nakon završenih priprema za prvi (opći) krug. Učenici iz 49 škola širom BiH, imali su mogućnost da pristupe testu u dva dana 20.04. i 24.04., a na testiranje je izašlo 485 takmičara.

Prolaz u drugi (regionalni) krug takmičenja osiguralo je 143 takmičara iz 40 škola. Za plasman u naredni krug, takmičari su morali da odgovore tačno na 15 od 25 pitanja. Prvo mjesto zauzeo je Ajdin Ajanović, koji pohađa Richmond Park International Secondary School Sarajevo, a Druga gimnazija Sarajevo je najbolje plasirana škola u ukupnom poretku od 49 škola koje su ove godine uzele učešće na 3. Ekonomska olimpijada.

I ove godine, žene dominiraju takmičanjem. Od preko 500 prijavljenih učesnika takmičenja, 68,8% su takmičarke. Drugo i treće mjesto osvojile su Amila Kljajić iz Srednjoškolskog centra Vogošća, i Sara Anjum Srednja ekonomska škola, Sarajevo. Drugoplasirana škola je Srednja ekonomska škola, Sarajevo, a treće mjesto osigurali su takmičari iz Srednjoškolskog centra Vogošća.
Pripreme za regionalni krug takmičenja se nastavljaju u organizaciji partnera projekta Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i udruženja Liberalni forum – Pokret za slobodno društvo.

Čestitamo takmičarima koji su uspješno završili prvi krug takmičenja, i želimo im uspješan nastavak daljeg takmičenja.

       

 

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *