Bh. takmičari nastupili u prvom krugu Ekonomske olimpijade

Srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine danas su imali prvi nastup na internacionalnoj Ekonomskoj olimpijadi koja se od 4. do 6. septembra održava u Bratislavi
BiH u Slovačkoj predstavljaju Emina Hodžić iz Fojnice, Sead Gakić iz Konjica te Lana Komšić, Sara Čengić i Asad Grabovica iz Sarajeva. 🩵💛
📌Oni su, nakon tri kruga takmičenja, u konkurenciji od preko 600 učenika iz cijele BiH, na finalnom takmičenju zauzeli prvih pet pozicija, čime su su se kvalifikovali na internacionalno takmičenje Ekonomske olimpijade.
Na ovogodišnjoj Ekonomskoj olimpijadi učestvuje 16 zemlja iz cijelog svijeta.
U utorak su takmičari imali pismeno testiranje, a 10 učenika s najboljim rezultatom plasirat će se u finale takmičenja koje je na programu sutra.
O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *