Ekonomska Olimpijada: Prijavi se i iskoristi priliku za sticanje ekonomskog i finansijskog znanje

Ekonomska Olimpijada, međunarodno takmičenje iz oblasti ekonomije i finansija, koje već tradicionalno organizuje Liberalni Forum u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, poziva sve zainteresovane srednjoškolce da se prijave za učešće u ovogodišnjem nadmetanju. Ovo prestižno takmičenje, koje se održava po četvrti put u Bosni i Hercegovini, namijenjeno je učenicima uzrasta od 14 do 20 godina, bez obzira na smjer škole.

Registracije su otvorene do 18. marta 2024. godine, pružajući mladima priliku da pokažu svoje znanje, razviju vještine i steknu nezaboravno iskustvo u oblasti ekonomije. Takmičenje će trajati od 20. marta 2024. do 1. jula 2024. godine, a sastoji se od nekoliko faza, uključujući školski i finalni krug takmičenja, te međunarodno finale.

Ovogodišnje međunarodno finale Ekonomske Olimpijade održat će se u Grčkoj od 1. do 4. septembra, gdje će najbolje plasirani takmičari imati priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu među ostalim učesnicima iz zemalja širom svijeta.

Ekonomska Olimpijada nije samo test znanja, već i prilika za lični i profesionalni razvoj, pružajući mladima nezaboravno iskustvo koje će ih obogatiti i osnažiti za buduće izazove. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave i postanu dio ove prestižne manifestacije koja promoviše ekonomsko znanje i razvoj mladih lidera.

Prijavu škola možete izvršiti putem ovog linka: OVDJE
Prijava za samostalne takmičare na linku: OVDJE

Za više informacija i registraciju posjetite službenu web stranicu Ekonomske Olimpijade: www.ekonomskaolimpijada.ba

O autoru
Redakcija Podržite rad Liberalnog foruma. Pozivom na broj 090 291 099 donirate 2 KM za rad našeg Udruženja. Liberalni forum je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje građana koje za cilj ima razvoj, širenje i primjenu ideja i programa zasnovanih na načelima liberalizma. Vjerujemo u društvo individualne slobode, vladavine prava, slobodne tržišne ekonomije, malih poreza i ograničene i efikasne državne administracije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *